Vi vil bidra til sikkerhet

Hos Foraas Områdesikring jobber vi hver dag for å skape trygghet – både for privatpersoner og bedrifter.

Områdesikring kan være så mangt: det kan være benker som ser helt ordinære ut, men som er kraftige nok til at en bil aldri klarer å kjøre gjennom den, det kan være gjerder rundt en byggeplass eller automatiserte pullerter i veien.

Hos Foraas Områdesikring er vi opptatt av å tilby helhetlige og fremtidsrettede sikkerhetsløsninger som beskytter både mennesker og verdier. Vår visjon er enkel: å skape et tryggere samfunn gjennom innovative og pålitelige sikkerhetssystemer.

Ronny Hafsmo
Ronny Hafsmo, operativ leder i Foraas Områdesikring.

– Vi har opparbeidet oss erfaring over mange år, og utfører rådgivning og montasje på alt fra gjerder til høysikkerhetsmontasjer. Vi er rustet til det meste.

Mange assosierer Foraas Områdesikring med byggjerder og anleggssikring, men dette er bare en liten del av totalen. Vi tilbyr nemlig produkter og tjenester av mange slag, til både offentlig og privat sektor. Bredden vår strekker seg fra portinstallasjoner hos privatpersoner og bedrifter, til høysikkerhetsløsninger for flyplasser og militære anlegg.

Men alt vi gjør handler om trygghet.

Innovasjon innen sikkerhetsteknologi

Foraas Områdesikring har eksistert siden 1985. Både teknologien og behovet for sikkerhet har endret seg mye siden da. Fra å være en lokal aktør som primært jobbet med oppsetting av gjerder og manuelle porter, tar vi nå på oss store prosjekter i hele landet, og bidrar med rådgivning, prosjektering og montering av fysisk sikring.

Vi forstår at teknologisk utvikling stadig endrer landskapet innen sikkerhetsløsninger. Derfor jobber vi kontinuerlig med å innovere og tilpasse våre produkter for å møte de nye utfordringene. Våre løsninger er designet for å være robuste, men også fleksible nok til å snakke sammen eksisterende systemer, noe som gir våre kunder økt trygghet og bedre kontroll.

– Det var ikke så vanlig med elektroniske komponenter den gangen, men nå har vi en egen elektroavdeling hos oss. De har stor kompetanse innen adgangskontroll, og automatisering og motorisering av porter, bommer og pullerter.

I tillegg har vi servicebiler på veien, så vi tilbyr selvfølgelig serviceavtaler og reparasjoner til kundene våre. For med teknologisk utvikling og økt bevissthet rundt sikkerhet i samfunnet, må man holde seg oppdatert.

Vi har et miljø på jobb som består av nysgjerrige og innovative folk. Vi er aldri redd for å prøve noe nytt, og mange av våre ansatte har vært her lenge og opparbeidet seg kompetanse og erfaring over tid.

Effektivitet og kundetilfredshet

Kundetilfredshet står i sentrum av alt vi gjør. Vår innsats for å tilby personlig service og skreddersydde løsninger sikrer at hver kunde føler seg hørt og ivaretatt. Vi forstår at hver kundes behov er unike, og vår tilnærming er derfor alltid personlig og tilpasset.

Satsning på lager, logistikk og salg har vært en svært viktig del vår suksess. Basen til Foraas Områdesikring ligger i Fossegrenda, og er omgitt av et stort lager som er åpent for alle i åpningstiden, også privatpersoner.

Stian Skogen startet som lageransvarlig i Foraas Områdesikring i 2012. Nå er han lagersjef og har ansvar for både logistikk og salg.

Stian Skogen

– Vi har utvidet og omstrukturert hele lageret. Det er kjempeartig å se hvor effektivt det har blitt og hvor stor kapasitet vi har. Nå fyller vi opp tre lastebiler med materiell på 20 minutter. Det klarte vi ikke for ti år siden.

Kunder skal føle seg trygge på at vi er ærlige og leverer kvalitet, men også at vi er effektive og har en rask responstid – og der er vi gode.

Alltid på utkikk etter gode ansatte

Det er flere grunner til at Ronny og Stian trives så godt i jobben. Stian syns utviklingen i både bransjen og bedriften er spennende, og føler seg heldig som har fått være med på dette så lenge.

– I tillegg har vi et godt arbeidsmiljø her, med fokus på trivsel. Vi tar tak hvis noen ikke har det bra, og er flinke til å snakke med hverandre, forklarer han. Det er mye latter og høyt under taket.

Vi tar gjerne imot åpne søknader fra folk som er interesserte i å jobbe hos Foraas Områdesikring. Vi er alltid på utkikk etter lærevillige og engasjerte mennesker, for hos oss vet vi aldri når behovet for flere ansatte melder seg. De nyansatte blir tatt godt imot, med både opplæringsopplegg og fadderordning.

– Det finnes ingen skole for det vi holder på med. Hvis du vil jobbe med montasje og gjerder er det jo en fordel om du liker fysisk arbeid og å være ute og jobbe sammen med andre i team.

På automatikksiden ser vi gjerne etter «gårdsarbeideren» som vi kaller det, altså folk som for eksempel både kan sveising og har kjennskap til elektronikk. Du trenger altså ikke være elektriker, så lenge du har evnen til å lære.

Bærekraft for en lysere fremtid

Foraas Områdesikring vil fortsette å jobbe for trygghet og vekst, og vi er opptatt av å være den foretrukne arbeidsplassen i denne nisjebransjen.

I tiden fremover vil nye tiltak rundt bærekraftig drift og sirkulærøkonomi bli viktigere. Bærekraft er en integrert del av vår forretningsmodell. Vi jobber for å minimere vårt miljøavtrykk gjennom hele produktets livssyklus, fra produksjon til overlevering.

Dette innebærer valg av miljøvennlige materialer og prosesser, samt å tilby løsninger som er energieffektive og har lang levetid. Ett eksempel på dette er å resikulere gjerdestolper for å forlenge levetiden når de skal demonteres.

Om du er nysgjerrig på Foraas Områdesikring og tror du kunne passe inn hos oss, send oss en søknad!

Innholdet i denne artikkelen er en tilpasning av saken som finnes om Foraas Områdesikring i Adressa →