Banner Gjenbruk

Banner for ombruk og bærekraft montert

Foraas Områdesikring ønsker å bidra til en bærekraftig omstilling i vår bransje ved å starte en «Gjenvinning – Ombruk – Reproduksjon»-satsning i Fossegrenda, Trondheim.

Målet er å omdefinere bransjestandarden for hvordan gjerdestolper og annet materiell kan få forlenget levetid på en miljøvennlig måte.

Når T-profil gjerdestolper (som er galvaniserte for å holde i over 100 år) demonteres på grunn av endring i bruksforhold, blir de normalt i beste fall sendt til gjenvinning. Nå planlegger Foraas å gjenbruke varmgalvaniserte stolper som de er, med små kaldgalvaniserings-reparasjoner eller ved å kappe/reprodusere stolpene og sende disse til pulverlakkering for å dokumentere ytterligere levetid i 100 år.

Arbeidet pågår i samarbeid med SINTEF i Trondheim som utfører tester med dokumentasjon, samt i samarbeid med andre partnere innen bærekraftig innovasjon.

Med dette har Foraas Områdesikring satt i gang et program for å bli blant de beste i vår bransje på ombruk av gjerde- og portmateriell – et bidrag til omstilling og innovasjon mot et bedre miljø for oss alle.

Mer informasjon om vårt arbeid på dette området vil komme kontinuerlig, så følg med for å se hva vi får utrettet i tiden som kommer!