Automatisering og motorisering av porter, bommer eller pullerter som kommer opp av bakken med tilhørende adgangskontroll og styringer.

Enkel veileder for kjøretøyssperrer

I dag finnes det mange typer sperrer med ulike egenskaper. Vi har laget en liten oversikt for å gi deg en pekepinne på hvilke produkter som er mest relevant i dag:

FordelerPrisklasseBest egnet til
VeibomEffektiv på å regulere trafikk og kjøretøy.Rimeligere enn andre typer.Kun regulering av kjøretøy, med responsiv åpning.
SkyveportDriftsikkert. Alt kan være innebygd i porten. Store passasjer og mer motstandsdyktig ved påkjørsel.Midtsjiktet. Billigere å vedlikeholde.Stenge av området, uten behov for trafikkregulering.
SlagportKan stå i trangere passasjer. Mer fleksibelt å spesialtilpasse ut fra behov og muligheter.Midtsjiktet. Prosjektrelatert.Trangere passasjer. Stenge av området, uten behov for trafikkregulering.
FoldeportHastigheten til en veibom og sikkerheten til en skyveport.Litt over midtsjiktet. Mer komplekst konsept.Stenge av området med kjapp åpningstid / trafikkregulering.
PullerterHøy sikkerhet mot kjøretøy. Meget responsiv åpning.Høyere prisklasse. Bygges ned i bakken.Bykjerner og områder som ikke skal være til hinder for myke trafikanter.

Spesielle prosjekter er vår spesialitet

Vi har montert mye spesielt gjennom årene, blant annet viltsperrer, tunnel-porter o.l.

Dette er vår styrke i markedet; vi kan i utgangspunktet levere hva som helst innen kjøreporter.

Fokus på kvalitetsprodukter

Vi har raffinert sortimentet vårt over mange år, og vet som trengs hvor, og hvilken forventing man kan sette til kvalitet.

Vi tilbyr alt fra rimeligere alternativer til høykvalitetsløsninger.

3 ting å tenke på

🛑

Ditt anlegg, ditt ansvar

Som eier av anlegget er det ditt ansvar å velge en sertifisert aktør som kan levere forsvarlige anlegg, for eksempel kalibrering av alle sensorer mot klemfare o.l.

Vedlikehold er også ditt ansvar

Du som eier står ansvarlig for at anlegget holdes i forsvarlig drift og tilstand. Misligholdt vedlikehold kan skape farlige situasjoner, skader og i verste fall død.

🔧

Produktkvalitet er ikke alt

Man får mye igjen hvis man velger kvalitetsprodukter, men det hjelper lite hvis produktet blir montert feil. Se gjerne etter kursbevis og sertifisering for produktet.

Vi tilbyr også serviceavtale

For at ditt utstyr skal vare så lenge som mulig er det behov for jevnlig tilsyn. For oss spiller det ingen rolle hvor du har kjøpt utstyret – vi kan ta servicen på de aller fleste merker.

Hvorfor serviceavtale →

Kontaktpersoner

Ta gjerne kontakt med en av oss ved spørsmål eller forespørsler. Du kan også benytte deg av kontaktskjemaet.

Peter B. Tobiassen

Avdelingsleder – automatikk / elektro

Kom til oss i 2019, etter 12 år i Skanska som HMS rådgiver. Ansvarlig i planlegging og utførelse av jobber innen automatisk sikring, med koordinering ut mot montører samt teknisk leder. Peter er naturlig nok også HMS-ansvarlig i Foraas.

Torgeir Hovde

Produktansvarlig / teknisk sjef

Torgeir har vært ansatt siden 2001 og besitter en unik kompetanse innen automatisering av fysisk sikring. Bistår elektromontører og håndterer henvendelser fra kunder.

Per-Albert Refseth

Serviceleder og elektromontør

Per Albert har vært ansatt siden 2006 med lang fartstid innen automatisering av porter, bommer og annet. Har overordnet ansvar for planlegging og utførelse av service ute hos kunder med serviceavtaler. Per Albert er også tillitsvalgt.