Områdesikring skal ikke bare være sikkerhet, det skal også se tiltalende ut og være så vedlikeholdsfritt som mulig.

Enkel veileder for gjerder

I dag finnes det mange typer med ulike egenskaper. Vi har laget en liten oversikt for å gi deg en liten pekepinne på hva som er mest relevant i dag:

FordelerPrisklasseBest egnet til
ViltgjerderLettere å montere. Avgrensing for dyrStarter rimelig, fra lett tråd til solid tråd. Krever mer å reparere.Avgrensning mot dyr.
Ulendt terreng
NettinggjerderTerrengvennlig gjerde med sikkerhetsklasse 2Rimelig nettingjerde. Krever mer å reparere.Ulendt terreng. Inngjerding som ikke krever ekstra sikkerhet
GittergjerderStivt gjerde med sikkerhetsklasse 3. Tåler mer enn netting.Høyere prisklasse enn netting. Billigere å reparere og krever lite vedlikehold.Flate strekker og inngjerdinger med større behov til sikkerhet
PalisadegjerderMer estetisk, sterkt panel bestående av stålrør.Høy prisklasse. Tåler mer.Der ønsket er et pent og sikkert gjerde
Tette tregjerderKlassisk. Skjermer for innsyn. Kan reflektere ut støyHøyere prisklasse. Blir plassbygd. Krever mer vedlikeholdPen og klassisk inngjerding som kan skjerme for innsyn og støy
Rekkverk / gelenderFallsikring. Flere muligheter til utformingAvhengig av bruksområdetDer behovet er fallsikring eller en håndløper

3 ting å tenke på

💸

Se på erfaringen til menneskene

Det er lite utdanningsmuligheter i faget vårt. Da blir erfaringen til menneskene desto viktigere. Om selskapet har holdt på i 100 år betyr lite hvis ikke menneskene er der.

🔩

Tilrettelegging for langsiktig drift

Arbeidsmiljø og gode betingelser tar vare på flinke folk og tiltrekker seg nye. Vi har til og med flere fedre og sønner som jobber sammen, der erfaringen blir ført videre.

🌱

Satsning på norsk arbeidskraft

Siden 1996 har vi vært involvert i spesielle prosjekter som krever en større stab med norske gjerdemontører. Samtidig har vi hatt en stabil utenlandsk arbeidskraft hos oss i mer enn 15 år.

Kontaktpersoner

Ta gjerne kontakt med en av oss ved spørsmål eller forespørsler.
Du kan også benytte deg av kontaktskjemaet.

Ola Seem

Avdelingsleder, prosjekt fysisk sikring

Ola har vært i Foraas siden 1997. Vi tør påstå han er en av norges eksperter på fysisk sikring og montasje. En ting er sikkert med Ola – det blir som vi avtaler, hver gang.

Rune Sliper

Montasjeleder

Rune har vært hos oss siden 2016. Han har ansvar for fremdrift i montasjeavdelingen og i lengre tid styrt den daglige fremdriften på bransjens største gjerdemontasje.

Ole Sigurd Lykstad

Montasjeleder

Ole Sigurd har vært i Foraas siden 2000. En gjerdemann med stor kompetanse på montasje. Jobber til daglig med befaringer, montasje og oppfølging av montasjeteam som er ute å jobber.