Gjerder med ladestasjon for borettslag og sameier

Gjerder med ladestasjon kan være en smart løsning for borettslag og sameier.

Mindre graving med ladestasjon på gjerde

Strømkabler til hver enkelt ladestasjon blir ført langs toppen av gjerde (under overligger). Det betyr at man kun trenger å grave strømkabel frem til en valgfri side av gjerdet.

Dette fjerner behovet for graving til hver enkelt ladeboks.

Gjerde montert med tre ladestasjoner
Gjerder kan redusere påkjørsler ved å være en mer synlig og solid konstruksjon for ladestasjoner. Foto: Foraas Områdesikring

Solid, sammenhengende konstruksjon

En solid konstruksjon, som i dette tilfellet et sammenhengende gittergjerde, tåler mer enn vanlige, frittstående stolper. Gjerdet bidrar med å avgrense området og redusere ferdsel rundt ladestasjonene og parkeringsplassen.

Ladestasjonene er montert høyt på gjerdet for å redusere påkjørsel og uhell. Vi har også, ved noen tilfeller, kortet ned gjerdet ved bakken for å tilrettelegge vintertiden og brøyting av snø.

Gittergjerdet er kortet av ved bakken for å tilrettelegge snø og is på vintertid. Foto: Foraas Områdesikring AS

Finn dere en god samarbeidspartner

Det har kommet mange aktører som retter seg spesielt mot borettslag og sameier. Flere aktører tilbyr lading som en tjeneste, der drift, vedlikehold, teknologiske oppdateringer, kundeservice og fakturering blir gjort administrasjonsfritt av aktøren.

Hvilken løsning dere blir anbefalt avhenger av behovet, men det kan godt hende at ladestasjoner på gjerde er en smart løsning for dere.

Høyt gittergjerde tilrettelagt for montering nye elbilladere i fremtiden. Foto: Foraas Områdesikring

Har du spørsmål om områdesikring?

Ta gjerne en uforpliktet prat med en av oss hvis du lurer på noe. Vi samarbeider med flere aktører for elbillading og setter deg gjerne i kontakt med flere av dem.

Du kan også kontakte oss på post@foraas.no eller via vårt kontaktskjema.